ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά: (για 4-6 άτομα)
1 πακέτο καθαρισμένο και κομμένο σπανάκι
1 πακέτο μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετούλες ή 1 κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 ½  φλιτζ. τσαγ. κασέρι τριμμένο
6 αυγά
3 κουτ. σουπ. γάλα
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεματίζομε το σπανάκι σε βραστό νερό μόλις για 1-2 λεπτά. Το βγάζομε και το αφήνομε στην άκρη να σουρώσει από τα νερά του εντελώς. Καλά είναι να το πατήσομε ελαφρός και με το χέρι μας.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν και προσθέτομε αμέσως το σπανάκι, τα μανιτάρια, το τυρί  τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Αδειάζομε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχομε με το αλείψει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο στον πάτο του και ψήνομε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΟΝΟΥ : Πάντα στην κατάψυξη μου υπάρχει καθαρισμένο και κατεψυγμένο σπανάκι. Καμία φορά το ζεματίζω κιόλας ή ακόμα καλύτερα το σοτάρω έτσι ώστε να το έχω πανέτοιμο για παρασκευές του είδους λαζάνια, κανελόνια, σπανακόρυζο. Είναι μια εξαιρετική λύση της τελευταίας στιγμής.

BOX: Για μια πιο γκουρμέ εκδοχή χρησιμοποιώ μανιτάρια πόρτο μπέλο χοντροκομμένα και σοταρισμένα ελαφρά σε λίγο βούτυρο μαζί με μισή σκελίδα σκόρδο και ελάχιστο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

All recipes are made by Myrsini Labraki for All Organic Greek Garden more information you can find at her site http://www.mirsini.gr/


Leave a Reply